Presječen lanac krijumčarenja kokaina iz Centralne Amerike u Evropu: Uhapšeno 8 osoba, zaplijenjena vozila, novac(FOTO)
Foto: Uprava policije

Za 5 osoba se traga

Presječen lanac krijumčarenja kokaina iz Centralne Amerike u Evropu: Uhapšeno 8 osoba, zaplijenjena vozila, novac(FOTO)

Kao rezultat kontinuiranih mjera i radnji koje Uprava policije sprovodi na polju borbe protiv krijumčarenje narkotika, u saradnji sa brojnim međunarodnim partnerima, presječen je lanac krijumčarenja kokaina iz Centralne Amerike u Evropu.

U sklopu međunarodne saradnje Uprave policije Crne Gore i Sudske policije Portugala, Francuske Uprave Carina, DEA – SAD, te policije Velike Britanije, Hrvatske, Srbije, Austrije, Slovenije a sve u saradnji sa Europolom, 1 septembra 2018. godine na Azorima, Portugal, presretnut je katamaran Florida I na kojem je pronađeno 840 kilograma kokaina kojom prilikom su lišena slobode četiri lica od kojih su dva državljanina Crne Gore.

"Kao rezultat daljih mjera i radnji juče je po nalogu Specijalnog Državnog Tužilaštva u više gradova, u Podgorici, Budvi, Kotoru, Baru, Herceg Novom i Danilovgradu, pretreseno ukupno 20 objekata za koje se osnovano sumnja da ih je koristila Organizovana kriminalna grupa za koju se pretpostavlja da je odgovorna za organizaciju krijumčarenja narkotika pronađenog na plovilu Florida I", saopšteno je iz Uprave policije.

1

Oduzeta vozila, foto: Uprava policije

Oduzeto je 7 skupocijenih vozila, 12,5 hiljada eura, nekoliko skupocjenih satova marke "Rolex", jedan pištolj, pakovanje eksploziva i municije, više kriptovanih telefona, sim kartica i drugih tehničkih uređaja, te pronađeni brojni dokazi koji će se koristiti u postupku.

"Podnešena je krivična prijava protiv ukupno 13 lica. U Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji lišeno je slobode ukupno 8 lica, dok 5 lica nisu pronađena. Struktura OKG prema do sada prikupljenim dokazima je da su dva lica imala ulogu organizatora Organizovane kriminalne grupe", saopšteno je iz policije.

Predmetna aktivnost predstavlja kako kažu iz policije primjer kako sveobuhvatna policijska i tužilačka međunarodna saradnja funkcioniše u cilju rasvetljavanju najsofisticiranijih pojavnih oblika kriminaliteta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.