Crna Gora nije neko ko konzumira, već doprinosi bezbjednosti
Sa sastanka

Đukanović završio posjetu Republici Estoniji

Crna Gora nije neko ko konzumira, već doprinosi bezbjednosti

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović završio je posjetu Republici Estoniji zvaničnom večerom koju je u njegovu čast priredila predsjednica Kersti Kaljulaid.

Ona je tom prilikom između ostalog poručila da je Crna Gora dobro došla u NATO i da nije neko ko konzumira, već doprinosi bezbjednosti.

"Estonija kao mala zemlja uvijek iskoristi priliku da preporuči Crnu Goru kao dobru članicu NATO-a i pouzdanog saveznika", kazala je Kaljulaid. Ona je Crnoj Gori poželjela da je uskoro vidi unutar EU,a za njom i druge članice. 

 Đukanović je naglasio da je Crna Gora sa punom sviješću o izazovima, spremna da radi na njihovom savladavanju i usvajanju reformi.

"Proces pregovora vidimo kao odličnu priliku da savladamo vještine i da kad postanemo članica, budemo organski dio evropske zajednice", kazao je on. Đukanović je naglasio da  je pregovaranje prilika da učimo, a ne puki proces. 

Veera1

Predsjednici su razgovarali o modelima ekonomskog razvoja i regionalne saradnje u tom kontekstu. Podcrtan je značaj usvajanja novih znanja i primjene savremenih tehnologija i u investicionim projektima.

Đukanović je kazao da je iskustvo baltičko-nordijskog formata veoma značajno za ZB, ali i za Evropu.

"Ekspertiza i socijalna odgovornost u biznisu su ključni za kredibilitet kapitala", ocijenio je on. 

Đukanović i Kaljulaid su razmiijenili mišljenja i o aktuelnim regionalnim i globalnim prilikama. Na zvaničnoj večeri u Talinu bio je i šef delegacije EU u Crnoj Gori, ambasador Aivo Orav, bivši estonski diplomata.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.