Venger predlaže ukidanje pravila
Arsen Venger

Venger predlaže ukidanje pravila "gol u gostima"

Francuz Arsen Venger pozvao je UEFA da ukine pravilo o golu u gostima u evropskim takmičenjima.

Bivši trener Arsenala rekao je da trenutno pravilo sprječava domaće ekipe da igraju napadački fudbal u prvim eliminacionim duelima, prenosi N1.

Venger, koji je FIFA rukovodilac globalnog razvoja fudbala, naveo je još neke detalje koji mu se ne dopadaju.

"Kad ekipa igra kod kuće, ona stalno misli: "Ako primimo gol bićemo na pola puta do ispadanja". Ponekad mi se čini da taj pogodak u gostima postaje veliki hendikep kada igrate svoju prvu utakmicu kod kuće jer morate da napadnete, ali i sačuvate svoj gol i protivniku ne dopustite mnogo šansi", izjavio je Venger.

Francuz nije potvrdo odgovorio na pitanje da li je promjena pravila gola u gostima dio njegove nove uloge u FIFA, ali je naglasio da osjeća da trenutka situacija "nije opravdana" i da je naslijeđena iz nekog drugog fudbalskog doba.

"Predložio sam da se na duži period riješi pravilo gostujućeg gola jer je težina gola u gostima prevelika u modernom fudbalu. Barem prije početka produžetka. To pravilo više nije opravdano. Uvedeno je odavno, kad televizija još nije bila razvijena, a tereni su bili loši. Mislim da bi ukidanje pravila o golu u gostima bila ispravna odluka," istakao je Venger.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.