Sve osobe koje su pod nadzorom osjećaju se dobro, dva puta dnevno se javljaju ljekaru
ilustracija

Medenica saopštila

Sve osobe koje su pod nadzorom osjećaju se dobro, dva puta dnevno se javljaju ljekaru

Sve osobe, koje se u Crnoj Gori nalaze pod zdravstveno - sanitarnim nadzorom zbog koronavirusa, osjećaju se dobro, kazala je dr Sanja Medenica iz Instituta za javno zdravlje.

Sinoć je objavljeno da su u Crnoj Gori trenutno 184 osobe pod zdravstveno-sanitarnim nadzorom zbog aktuelnog koronavirusa.

Medenica je, u Jutarnjem programu TVCG, navela da se njihovo stanje stalno prati i, osobe koje su pod nadzorom, moraju dva puta dnevno da se javljaju zdravstvenim ustanovama.

"Mi smo u posljednja dva mjeseca više puta imali sumnje na obolijevanje", navela je Medenica i dodala da su tada preduzete sve mjere. U dva slučaja je izvršena dijagnostika i rezultati su bili negativni, prenosi portal Rtcg.

Medenica kaže i da je crnogorski zdravstveni sistem od pojave koronavirusa imao koordinisan i multisektorski odgovor.

Osobe koje dolaze iz zaraženih područja stavljaju se pod nadzor, što je, kako kaže Medenica, u skladu sa zakonom.

"U riziku su više stare osobe, osobe sa hroničnim bolestima i oni sa oslabljenim imunitetom", navela je Medenica.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.