Ljekari rade 26 dana bez dana odmora, potrebna reorganizacija rada
Infografik koji je pripremio Sindikat doktora medicine

Kako bi se smanjio pritisak na izabrane doktore

Ljekari rade 26 dana bez dana odmora, potrebna reorganizacija rada

Obim posla u kovid ambulantama primarne zdravstvene zaštite uveliko prevazilazi njihove kadrovske kapacitete, navode iz Sindikata doktora medicine.

Sindikat doktora medicine ukazao je da je postojeći način funkcionisanja kovid službi u primarnoj zdravstvenoj zaštiti neodrživ.

"Zbog čega je potrebna reorganizacija rada kako bi se smanjio pritisak na izabrane doktore", poručuju iz Sindikata.

Kako se može vidjeti u infografiku koji je pripremio Sindikat doktora medicine u vezi sa organizacijom rada u kovid ambulantama izabrani ljekari u Podgorici rade 26 dana bez dana odmora.

Napominju da prema Zakonu o radu čak i u vanrednim situacijama, sedmični odmor zaposlenog ne može biti kraći od 20 sati.

infografikID

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.