Požar gasili 15 sati: Sačuvan repetitor na Crkvinama
Ilustracija

Borba vatrogasaca sa vatrenom stihijom

Požar gasili 15 sati: Sačuvan repetitor na Crkvinama

Pripadnici kolašinske Službe zaštite i spašavanja juče su se 15 sati borili sa vatrenom stihijom na Crkvinama i uspjeli da spriječe da se vatra ne proširi na magistralu i “odbranili” repetitor na Crkvinama.

Komandir Službe zaštite Željko Darmanović kazao je da je požar počeo u 9.30 sati u nedjelju, a da je lokalizovan u prvim satima ponedjeljka, prenose Dnevne novine.

“Na lice mjesta je odmah otišla jedna ekipa i uvjerili smo se da se radi o požaru većih razmjera koji prijeti da se primakne magistrali u blizini tunela broj 32. To smo spriječili sa dvije ekipe. Požar je nastavio da se širi sa istočne strane i počeo da se približava repetitoru na Crkvinama. Tada je počela višesatna borba sa vatrenom stihijom da se sačuva skupocjena tehnika i oprema repetitora od koje zavisi funkcionisanje dijela mobilnih operatera.

Požar je lokalizovan u dva sata posije ponoći u ponedjeljak. Naše ekipe i danas nadgledaju požar da se uz pomoć vjetra ne bi vratio ka repetitoru. Moramo ga i dalje kontrolisati, jer ga je nemoguće ugasiti pošto se požar kreće frontalno velikom površinom i nepristupačnim terenom”, kazao je Darmanović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.