Usvojen Strateški plan razvoja Podgorice za period od 2020. do 2025. godine
Foto: PG Biro

Usvojen Strateški plan razvoja Podgorice za period od 2020. do 2025. godine

Strateški plan razvoja Podgorice za period od 2020.do 2025.godine, usvojen je na današnjoj sjednici Skupštine Glavnog grada.

Kako prenosi PG Biro, tom prilikom menadžer grada Marjan Junčaj istakao je da se radi o kvalitetnom krovnom dokumentu koji je apsolutno usklađen sa Strategijom regionalnog razvoja Crne Gore i Zakonom o regionalnom razvoju, kao i Pravilnikom o metodologiji za izradu strateškog plana razvoja jedinice lokalne samouprave.

“Strateški plan razvoja je pripremljen kroz participativni proces uz učešće ključnih predstavnika zainteresovanih strana i usklađen sa Strategijom regionalnog razvoja i ostalim nacionalnim i regionalnim politikama, strategijama i planovima. Svjesni naše obaveze da građanima Podgorice i svima onima koji Podgoricu vide kao grad u koji žele da ulože svoj kapital, ponudimo viziju kako će Glavni grad Crne Gore izgledati za 5 godina, temeljno i odgovorno smo pristupili izradi dokumenta koji je danas pred vama”, naglasio je Junčaj.

On je istakao da glasanjem za ovaj dokument glasaju za kontinuitet politike razvoja, stabilnosti, bezbjednosti i njegovanja dobrih odnosa među građanima.

"Istovremeno, glasate za stvaranje povoljne klime za privlačenje domaćih i stranih investicija i time otvaranje novih radnih mjesta za naše sugrađane. Glasanjem za Strateški plan razvoja Podgorice glasate za nastavak stabilnosti budžeta, za nastavak realizacije višegodišnjih kapitalnih projekata. Glasate za biznis zone, održive i obnovljive izvore energije, efikasnu zaštitu životne sredine i kvalitetno upravljanje otpadom, razvijenu i efikasnu saobraćajnu infrastrukturu, modernizaciju u svim oblastima života i djelovanja, razvijenu kulturu i sport, efikasnu zdravstvenu i socijalnu zaštitu, jednake mogućnosti za sve naše građane”, zaključio je Junčaj.

O projektima koji su sastavni dio Strateškog plana razvoja Podgorice govorili su i sekretarka za saobraćaj Lazarela Kalezić, budući da je modernizacija gradskog prevoza jedno od strateških opredjeljenja Glavnog grada, kao i direktor gradskog preduzeća Vodovod i kanalizacija Filip Makrid, budući da je Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kako po značaju, tako i po vrijednosti, ocjenjen kao projekat vijeka za Podgoricu, saopšteno je iz PG Biroa.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.