Trampa dočekao indijski premijer riječima
Foto: Tanjug

Ahmedabad

Trampa dočekao indijski premijer riječima "Gost je Bog" (VIDEO)

Američki predsjednik Donald Tramp otpočeo je posjetu Indiji dolaskom u grad Ahmedabad gdje ga je dočekao premijer Narendra Modi. Indija i Sjedinjene Države imaju bliske političke i bezbjednosne veze, a Trampovo dvodnevna posjeta treba da protekne u jačanju, prije svega, ekonomskih odnosa, uključujući i razgovore kako da se zajedno suprotstave ekonomskom jačanju Kine.

Premijer Narendra Modi pozdravio je Trampa i njegovu suprugu Melaniju po izlasku iz predsjedničkog aviona.

Na stadionu su mnogi nosili bijele kape sa natpisom "Pozdrav Trampu" i kartonske maske sa likom Trampa i Modija.

Neposredno prije slijetanja u Indiju Donald Tramp je na svom tviter nalogu na hindi jeziku napisao "Spremni smo za dolazak u Indiju, sa nekoliko sati srešćemo se sa svima".

Indijski premijer mu je na to otpozdravio - "Gost je bog".

Skup na stadionu u Ahmedabadu biće repriza njihovog susreta u Hjustonu kada su se Tramp i Modi zajedno pojavili pred 50.000 Indijaca, a američki predsjednik uporedio je Modija sa Elvisom Prislijem zbog njegove harizme da privuče veliki broj ljudi.

Pored članova kabineta Tramp je u Indiju poveo sekretara za trgovinu Vilbura Rosa, ćerku Ivanku i zeta Kušnera.

Mnogi putevi su blokirani u Ahmedabadu, prodavnice su zatvorene, a policija je stacionirana na krovovima i balkonima.

Izvor: Rojters/RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.