Pet savjeta za dobar seks preko 'Skype-a'
Ilustracija

Seks na daljinu

Pet savjeta za dobar seks preko 'Skype-a'

Spašava veze na daljinu!

Da li ste ikada bili u vezi na daljinu? Onda ste upoznati s procedurom: dugi periodi bez dragoga, seksualna frustracija i telefonski račun koji ide nebu pod oblake a da niste stigli da kažete ni "Nedostaješ mi". Ali kompjuteri su tu da nam pomognu uz pametni, uz to i besplatni, softver koji će se pobrinuti za opstanak vaše veze i zdrav seksualni život. A kako ga iskoristiti na najbolji mogući način, pa čak i ako ste blizu, ali želite nešto novo?

1. Odaberite pravi trenutak

- I najavanturističkijim parovima je često teško da započnu igru -objašnjava stručnjakinja za seksualno zdravlje Džil Mičelson.

- Odredite vrijeme koje odgovara trenutku. To sigurno nije tokom razgovora o visini računa za struju. Bolje predložite akciju kada govorite koliko jedno drugome nedostajete i da bi baš sada voljeli da imate seks. -

2. Planirajte unaprijed

Dogovorite "Seksi Skype dejt" kada znate da ste oboje sami kod kuće i slobodni od stresa. Ne samo da će vas to smiriti nakon napornog dana na poslu nego će vam pružiti nešto čemu ćete se radovati.

3. Pobrinite se za užitak

- Iskustvo će biti mnogo bolje ako svoju okolinu uredite tako da postignete senzualni užitak -, kaže Mičelson.

- Nema ničeg seksi u Skype seksu dok se u pozadini vrte večernje vijesti. - Isključite TV, prigušite svijetla, upalite neku senzualnu muziku i obucite seksi donji veš. Možete biti i goli ako se tako osjećate udobno.

4. Budite spremni

Ne bi bilo cool obećati partneru ludo seksi iskustvo i onda se uplašiti kad treba preći na pravu stvar. Dajte sebi vremena i stavite na papir listu stvari koje možete da kažete, a za koje znate da uzbuđuju vašeg dragog i vas.

5. Vizualizujte

Seksolog dr. Dženet Hol predlaže pokretanje akcije uz snažne slike.

- Razgovarajte o tome šta imate na sebi, mjestima na kojima se dodirujete i kakav je to osjećaj. Pitajte ga šta bi vam radio kada bi sada bio pored vas -. Naravno ako je kamera uključena nema potrebe za tolikim razgovorom - samo mu recite da bi željeli da je pored vas sada dok se dirate po...

(Trojka.rs)