Sirija: Otac naučio ćerku da se smije bombama (VIDEO)
Foto:Screenshot

Misli da se radi o igri

Sirija: Otac naučio ćerku da se smije bombama (VIDEO)

Snimak oca u Siriji koji uči ćerku da se smije bombama, praveći se da igraju igru, obišao je svijet.

Trogodišnja djevojčica Salva se na snimku smije svaku put kad eksplodira bomba, misleći da se radi o igri "smijanje pod bombama", piše Skaj njuz.

Njen otac Abdulah Al-Mohamad rekao joj je da zvuci dolaze od vatrometa ili igračke puške.

"Ona je dijete koje ne razumije šta je rat", rekao je on za Skaj njuz.

"Odlučio sam da naučim Salvu ovoj igri kako bih sačuvao njen duh, kako ne bi imala traume zbog rata i straha", dodao je.

Vidio je snimljen u Sarmadi, malom gradu u blizini sirijke granice sa Turskom, gdje je ova sirijska porodica potražila utočište od žestokih sukoba u Idlibu.

 

 

Situacija podsjeća na film "Život je lijep" remek- djelo koje je Roberto Benigni režirao i interpretirao. Tužan film koji govori kako se sa optimizmom i igrom mogu preživijeti i najstrašniji trenuci.Priča filma prati jevrejsku porodicu koja završava u koncentracionom logoru i njihov način da tamo prežive i sve učine drugačijim i ljepšim od okrutne stvarnosti. S takvom pričom, ali i komičnim pristupom, Jevrej Gvido (Roberto Beninji), italijanski konobar, da bi spasio sina od smrti u nacističkom koncentracionom logoru, govori mu da je njihovo zatvaranje samo igra, gdje je glavna nagrada tenk...

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.