Koalicija
Nikola Divanović

Koalicija "Ne damo svetinje" očekivana, pojas za spašavanje "davljeničkoj" politici opozicije

Medijska najava opozicione koalicije "Ne damo svetinje" je očekivan i poznat scenario. Neko bi taj scenario nazvao "koalicija sve ili ništa", dok u realnosti predstavlja pojas za spašavanje "davljeničkoj" politici opozicije. Ovaj politički manevar, zaogrnut barjakom „duhovnosti“, posljednje je utočište destruktivnih opozicionih partija pred još jedan izborni brodolom na redovnim parlamentarnim izborima, ocjenjuje u saopštenu poslanik DPS-a Nikola Divanović.

"Već sedmicama opozicionari sami razotkrivaju političku suštinu „litija“, jasno i nedvosmisleno saopštavajući da je riječ o protestima protiv vlasti, a ne nikako o „odbrani svetinja“. Za to vrijeme, SPC stidljivo pokušava da se „odbrani“ od takvog razotkrivanja, dajući time zapravo blagoslov opoziciji da „litije“ politički legitimiše. Jedino na što SPC nije računala je opoziciona destrukcija prema svemu, pa čak i jednih prema drugima, što je siguran recept za propast njihove zajedničke ideje o uništenju Crne Gore. Njihovo manipulisanje vjerskim osjećanjima građana ni u ovom slučaju nije presedan, čime nedvosmisleno priznaju da su kao politički lideri bespomoćni i bez pravih političkih argumenata.", navodi Divanović.

Ono što je sigurno, kaže on,  najveći gubitnik u priči o  „Ne damo svetinje“, kao i u njihovoj igranci sa poglavarima SPC, biće isključivo Mitropolija crnogorsko-primorska.

"Ne postoji niko na svijetu, ko je imao posla sa DF družinom, a da je ostvario i najmanju pobjedu. Šta više suprotno: decenije gubitničkog staža, uvjeravaju nas da nije problem u formi nego suštini. Odnosno, ma kojim imenom se zvali, od “Mi ili on“ do “Ne damo svetinje” - njihova destruktivna politika davno je poražena.Zato će u finalnoj političkoj utakmici, na jesen, pod bilo kojim nazivom koalicije nastupali - ubjedljivo izgubiti. Ne vrijedi im što se drže o svešteničke mantije, ne može se pobijediti suverena, građanska, demokratska, multietnička i ekonomski razvijena Crna Gora.", zaključuje poslanik Dps-a.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.