Izgradnja gradske bolnice u Podgorici opet u strateškom planu
Ilustracija

Planirano da se gradi u Dajbabama

Izgradnja gradske bolnice u Podgorici opet u strateškom planu

Gradska bolnica se vratila u strateški plan potvrđeno je iz više gradskih resora, od kojih su dobili dokument na uvid prije nego bude zvanično objavljena dopunjena verzija.

Gradska bolnica je po ovom dokumentu predviđena u okviru DUP-a Industrijska zona A, a to je dio grada koji pokrivaju katastarske opštine Dajbabe, Botun i Cijevna.

Rok gradnje je 2025. godina, nosioci su Glavni grad i Ministrastvo zdravlja, period implementacije je pet godina, a vrijednost njene izgradnje kroz model javnog privatnog partnerstva je 50 miliona eura, prenosi Dan.

Planirano je da bolnica bude izgrađena u krugu biznis zona, a preliminarna lokacija je određena. Dan saznaje da će biti izgrađena u okviru KO Dajbabe.

Prvobitno je bolnica za gradnju bila predviđena u Maslinima na području kasarne, međutim, taj je prostor ponovo oživio kao vojni objekat.

Na centralnoj javnoj raspravi je saopšteno da Vladini resori nijesu dostavili komletan projekat, a u intervjuu za „Dan” početkom godine Slađana Vujačić, zamjenica gradonačelnika, kazala je da se od projekta gradnje nije odustalo i da će to učiniti sa nekim privatnim partnerom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.