Demokrate tvrde: DPS daje otpremnine zaposlenima u javnoj upravi da bi zaposlio nove partijske kadrove

Optimizacija javne uprave predizborni kapital

Demokrate tvrde: DPS daje otpremnine zaposlenima u javnoj upravi da bi zaposlio nove partijske kadrove

Prethodne godine otpočeo je postupak optimizacije javne uprave, ali DPS i u ovom procesu vidi stvaranje predizbornog kapitala koji želi pretočiti u glasove, smtaraju u Demokratskoj Crnoj Gori.

Podsjetili su da je prema podacima Ministarstva javne uprave i Ministarstva finansija, na državnom nivou, do 29. januara, zaključeno 264 sporazuma o prestanku radnog odnosa uz isplatu otpremnine.

Za sporazumni prestanak radnog odnosa, uz isplatu otpremnina, prijavilo se 1.579  zaposlenih na državnom nivou i 322 zaposlena na lokalnom nivou, što ukupno čini oko 1.900 zaposlenih u javnom sektoru, a otpremnine se kreću od 1.051 eura do 16.490 eura.

"Takođe službenici koji dobrovoljno odu mogu računati i na povoljne kredite Investiciono razvojnog fonda, što znači da Vlada kreditima kupuje socijalni mir, a teret isplate otpremnina će se, kao i do sada, svaliti na leđa građana.
Nakon realizacije ovog programa, očekujemo da će, kao što je to do sada bila praksa, njihova mjesta popuniti novi partijski kadrovi čije će se zaposlenje jemčiti glasovima, po čuvenoj formuli Zorana Jelića. Takvo nedomaćinsko gazdovanje javnim finansijama Crnu Goru je dovelo do enormnih zaduživanja kako bi se finansirala tekuća potrošnja, odnosno, kako bi se namirili i zaposlili novi partijski aktivisti, čije će otpremnine isplatiti građani.
Da je namjera DPS-a da na teret postignute uštede dobrovoljnim prestankom radnog odnosa dijela službenika zaposli nove partijske kadrove, potvrđuje masovno angažovanje lica sa članskom kartom DPS-a po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima. Na taj način DPS želi da nastavi sa obmanom građana, davanjem lažne nade i lažnih obećanja metodom "mjesec po mjesec" za mizerna primanja daleko ispod prosjeka.", saopštavaju Demokrate.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.