Ministar obišao bebu nedavno pronađenu pored puta kod Požarevca
Ilustracija

Ministar obišao bebu nedavno pronađenu pored puta kod Požarevca

Dječak star samo nekoliko sati, kog su mještani pronašli pored puta u Kučevu, dobio je ime Jovan.

Beba je bila pregledana u požarevačkoj bolnici, a zatim je brigu o njemu preuzela hraniteljska porodica.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević posjetio je hraniteljsku porodicu u kojoj je beba smještena kako bi se uvjerio da li se o njoj brine na adekvatan način, prenosi RTS.

Đorđević je istakao da su uslovi u kojima ova beba raste odlični, kao i da porodica u kojoj je smještena 31. januara, i koja već ima iskustva u hraniteljstvu, brine o njoj na najbolji način.

"Ono što je najbitnije jeste da je Jovan u potpunosti zdrav i da se lijepo razvija. S obzirom na to da je ostavljen zimi i u neadekvatnim uslovima, samo tri sata po rođenju, imao je promrzline, ali nije životno ugrožen.

Ministarstvo će pratiti njegov razvoj i vjerujem da ćemo uskoro donijeti rješenje i naći adekvatnu porodicu koja će ga usvojiti, jer on treba da ima srećno detinjstvo i ljepšu budućnost", istakao je Đorđević.

Ministar rada obišao malog Jovana

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.