Marković: DPS skup slobodnih ljudi, Zakon povod da se pokuša srušiti CG
Duško Marković

Prijavljeno 20 od 600 sveštenika

Marković: DPS skup slobodnih ljudi, Zakon povod da se pokuša srušiti CG

"Demokratska partija socijalista je skup slobodnih ljudi, koji mogu da govore demokratski, slobodno i da daju doprinos kolektivu", saopštio je zamjenik predsjednika DPS-a Duško Marković, na sjednici Opštinskog odbora DPS Budva.

Marković je istakao da će prihvatiti dijalog sa crkvom, iako kako kaže znaju šta stoji iza scene.

"Jer želimo da se bolje razumijemo, da približimo stavove i potražimo rješenja zarad dobra Crne Gore i njenih građana", kazao je Marković.
 

On je u Budvi kazao da danas u Crnoj Gori i službuje i šeta najmanje 600 sveštenika, a da je Mitropolija državi prijavila njih dvadesetak.

"Pa ni za tih dvadesetak već deceniju ne plaća dažbine koje su po zakonu dužni da plaćaju svi drugi", naveo je Marković.

“Amfilohije tvrdi da je crkva iznad države poručujući nam da crkva ne treba da poštuje suverenost, nezavisnost i slobodnu našeg građanskog društva. Ako patrijarh cijele Rusije utvrdi da je ruska crkva iznad ruske države, onda ćemo mi to pravo priznati Amfilohije", kazao je Marković u Budvi i dodao da tome nema pomena.

Marković je istakao i da ne bi dozvolio "da nas bilo koji zakon, pa ni ovaj, sukobljava jedne sa drugima".

"Ali ovdje nije problem Zakon o slobodi vjeroispovijesti – on je samo povod da se pokuša srušiti Crna Gora. Propaganda je i neistina da u Crnoj Gori postoji asimilacija i ugroženost srpskog naroda.Naprotiv – u Crnoj Gori na snazi je cjelovita demokratija gdje su srpskestranke vlast u nekoliko velikih crnogorskih opština, i gdje Srbija na naše tržište plasira i do milijardu eura robe”, poručio je Marković na sjednici OO DPS Budva.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.