Hrvatska: Zbog ogromnih talasa u prekidu trajektne linije (FOTO)
Foto: AA

Hrvatska: Zbog ogromnih talasa u prekidu trajektne linije (FOTO)

Jak olujni vjetar koji je zahvatio Hrvatsku, i na moru podigao i višemetarske talase, danas je, drugi dan za redom, zaustavio sve katamaranske linije prema srednjodalmatinskim ostrvima, a prekinuto je i više trajektnih linija, saopšteno je u Jadrolinijinoj agenciji u Splitu.

"Olujna bura mjestimično dostiže udare gotovo 90 kilometra na sat što stvara višemetarske talase na moru koji ometaju plovidbu", izjavila je Hini, voditeljka Jadrolinijine agencije Jelena Ivulić.

Ivulić je kazala da prate razvoj vremenskih prilika na moru i bude li potrebno, prekinuće tokom dana još neke trajektne linije.

Dodala je kako se postupno smirivanje vremenskih prilika na Jadranu može očekivati sjutra.

Zbog olujnog i orkanskog vjetra juče je bila blokiran autoput A1, a za danas je i dalje na području cijelog Jadrana na snazi crveni meteoalarm.

Kako su naglasili nadležni, postoji rizik od pada iščupanih stabala, polomljenih grana, te letećih krhotina.

"Očekuju se rasprostranjena oštećenja konstrukcija, prekid saobraćaja i prekid u elekro snabdijevanju", stoji u upozorenju Meteoalarma.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.