Kinezi napravili bolnicu za 1.000 bolesnika, druga gotova za tri dana(VIDEO)
Foto: CGTN

Kinezi napravili bolnicu za 1.000 bolesnika, druga gotova za tri dana(VIDEO)

Vlasti kineskog grada Vuhana izgradile su bolnicu sa 1.000 ležajeva za tretman bolesnika oboljelih od koronavirusa.

Gradonačelnik Vuhana Džou Sijanvang predao je jutros vojsci novu bolnicu Hušenšan, čijih će 1.400 zdravstvenih radnika početi da rade već u ponedjeljak, prenosi CNN.

Prema pisanju kineskih medija, nova bolnica je montažna, četvrtastog oblika i može da se izgradi za šest dana.

Gradi se još jedna bolnica - Leišenšen, i ona će biti otvorena 5. februara, a te dvije nove bolnice zajedno će imati ukupno 2.600 kreveta.

Kako se navodi, to nije prvi put da se u Kini grade bolnice u kratkom vremenskom periodu - tokom 2003. godine, kada je izbila epidemija SARS-a, sagrađena je bolnica za šest dana i sedam noći.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.