Senat uradio novi korak ka opozivu Donalda Trampa
Ilustracija

Usvojena pravila postupka ka impičmentu

Senat uradio novi korak ka opozivu Donalda Trampa

Američki Senat je, poslije 13 sati debate, usvojio pravila o vođenju postupka za opoziv predsjednika SAD Donalda Trampa, uključujući odlaganje debate o pozivanju svjedoka sve do sredine suđenja.

Sa 53 glasa "za" i 47 "protiv" Senat je usvojio plan suđenja koji omogućuje senatorima tužiocima da započnu slučaj kasnije danas.

Američki Senat, u kome većinu imaju republikanci, odbacio je prethodno tri pokušaja demokrata koje su nastojale da obavežu Bijelu kuću na dostavu dokumenta u vezi s isplatom vojne pomoći Ukrajini.

Tu odluku Senat je donio tokom prvog dana suđenja u procesu opoziva predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa, koji je obilježila rasprava o pravilima formulisanih u rezoluciju, čiji je predlagač Mič Mekonel, lider većinskih republikanaca u Senatu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.