Debeli brijeg, Kobilu i Sitnicu prešlo skoro 3,4 miliona putnika
Ilustracija

Debeli brijeg, Kobilu i Sitnicu prešlo skoro 3,4 miliona putnika

Prošlu godinu na tri kompnena granična prelaza u Boki karakterisale su manje gužve, zbog olakšane procedure, a na Debelom brijegu i Kobili zabilješen je veći promet u odnosu na 2018.

Debeli brijeg ostaje nafrekventniji prelaz u Crnoj Gori i njega je lani s naše i hrvatske strane prešlo 2 miliona 894 hiljade putnika, što je povećanje za 5,7% , saznaje Radio Jadran u Graničnoj policiji. Preko Debelog brijega evidentirano je i 757 hiljada vozila, ili 5,15% više.

Drugi granični prelaz sa EU, Kobila, koji je sa hrvatske strane rekonstruisan, bilježi znatno veći promet. Bilo je 310.450 putnika i 101.690 vozila, što je čak 57% više.

Na Sitnici sa BIH, došlo je do neznatnog pada, pa je tu granicu u oba smjera prešlo 1.193.460 lica i 365 hiljada vozila, odnosno 0,3 i 2, 5 odsto manje.

Kontrolu na morskom graničnom prelazu Zelenika lani je prošlo 2.141 plovilo, za 3,5 odsto više nego prethodne godine.

U susret novoj sezoni, za očekivati je da se na prelazima koliko toliko poboljšaju uslovi rada, moguće promijeni nastrašnica na Debelom brijegu. Međutim, još nije najavljena rekonstrukcija Sitnice ili Kobile, kojima je to neophodno zbog malog broja ulaznih i izlaznih traka, kao i loših prostorija za rad granične policije i carine,piše Radio Jadran.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.