Dotakao dno: Od bogataša do beskućnika (VIDEO)
Delonte Vest

Delonte Vest

Dotakao dno: Od bogataša do beskućnika (VIDEO)

Imati pa nemati - jedna od najtežih kletvi. Ali, ono što se dogodilo Delonteu Vestu, posebna je priča.

Međutim, priča Delontea Vesta je toliko nevjerovatna i tužna. Boston je izabrao Vesta na draftu 2004. godine, u prvoj rundi. Igrao je još za Sijetl, Klivlend i Dalas, a poslije osam sezona provedenih u NBA ligi, otisnuo se u Kinu.

Sa košarkom je raskrstio 2015. godine i od tada se malo zna o njegovom životu. Zna se samo da je postao beskućnik i da ima velike mentalne probleme. Otkriveno je da ima bipolarni poremećaj, ali je on to negirao, a svoje ponašanje pravdao stresom i trenutnom depresijom.

Uhapšen je 2009. godine, kada je zaustavljen zbog saobraćajnog prekršaja.

Za pojasom je imao pištolj, još jedan oko skočnog zgloba, a u kutiji za gitaru "pumparicu".

Društveno korisni rad, posete psihologu, uslovna sloboda... Dobro je prošao, ali je to već tada bio pokazatelj da se Vest bori sa velikim problemima. 

Sada je, izgleda, dotakao dno. Društvenim mrežama je prostrujao snimak Delontea Vesta, koji je pretučen na ulici, a potom priveden. 

Brojni ljubitelji košarke su, nakon odgledanog snimka, tražili od NBA lige da se uključi i nekako pomogne čovjeku koji je skoro jednu deceniju proveo u najjačoj košarkaškoj ligi. Čovjeku koji je od košarke zaradio 16,5 miliona dolara i koji je završio na ulici.

 

 

 

 

 

Izvor: RTS

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.