Pronađenu ribu vratili u Skadarsko jezero
Foto: Screenshot

Pronađenu ribu vratili u Skadarsko jezero

Nadzornici Službe zaštite Nacionalnog parka Skadarsko jezero 13.januara zatekli su u nelegalnom izlovu ribe jedno lice od kojeg su privremeno oduzeli plovilo, dok je riba vraćena u vodu.

Uz pomoć termalne kamere na terenu je uočeno lice koje vrši izlov ribe u reonu Plavnica, a akcija je realizovana u saradji sa inspektorom za slatkovodno ribarstvo, saopšteno je iz NP Skadarsko jezero.

Podsjećaju da je Javno preduzeće za nacionalne parkove Crne Gore uspostavilo Call centar kako bi omogućili savjesnim građanima da se na efikasan način postupa po prijavama za nelagne aktivnosti u ovom zaštićenom prirodnom dobru. Građani putem poziva na broj telefona 067/000-825 mogu tokom 24 časa prijaviti sve uočene nelegalne aktivnosti.

NP Skadarsko jezero apelovalo je na sve korisnike prostora da se odgovorno odnose prema vrijednostima ovog zaštićenog područja i ističe da upotreba nezakonitih sredstava za ulov ribe negativno utiče na očuvanje ukupnog biodiverziteta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.