Krenuo konvoj pomoći Albaniji, zahvalni državi i narodu Crne Gore
Hrapović na GP Božaj

Vrijednost donacije 45. 000 eura

Krenuo konvoj pomoći Albaniji, zahvalni državi i narodu Crne Gore

Ministar zdravlja Kenan Hrapović ispratio je sa ambasadorom Republike Albanije u CG Riđem Kurtezijem konvoj pomoći - medicinska sredstva i ljekove - Vladi Albanije nakon razornog zemljotresa koji je pogodio tu zemlju nedavno.

"Nakon razornog zemljotresa koji je pogodio naše susjede u Albaniji, u šta sam se i lično uvjerio nakon posjete toj zemlji samo dan nakon tog strašnog događaja, ponudili smo našim prijateljima kao država, svu potrebnu pomoć. Bili smo sa njima u stalnoj komunikaciji i na osnovu njihovih iskazanih potreba i djelovali.", kazao je Hrapović.

Ministar zdravlja je rekao da je posredstvom diplomatskih kanala od resornog ministarstva zdravlja Albanije dostavljena molba za pomoć u obezbeđivanju određenih medicinskih sredstava i opreme. Vrijednost donacije je 45,233.40 eura.

"Ministarstvo zdravlja organizovalo je akciju prikupljanja i danas smo ovdje, na graničnom prelazu Božaj da, zajedno sa ambasadorom Albanije u našoj zemlji ispratimo tražena medicinska sredstva, opremu, lijekove. Distributeri medicinskih sredstava, opreme i ljekova pokazali su spremnost da pomognu. Naglašavam da su se osim državnog Montefarma, akciji odazvali i više privatnih kompanija, na čemu im država iskazuje zahvalnost. To su: Farmont DOO, Glosarij DOO, Osmi red - D DOO, Monte D DOO, Anik-Atik DOO, BusinessMontenegro AD, Nativa DOO, Medica DOO, Inel Medica DOO, Danlab DOO. Naravno, ovdje se naša pomoć neće završiti i kao država ćemo i dalje delovati na način da pomognemo u saniranje posledica zemljotresa.", istakao je Hrapović. 

IMG20191223100812

Ambasador Albanije u Crnoj Gori, Riđi Kurtezi zahvalio je ministarstvu zdravlja i ministru Hrapoviću na brzoj reakciji i obezbijeđenoj pomoći.

Takođe, zahvalio je predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću, predsjedniku Vlade Dušku Marković i Skupštine Ivanu Brajoviću kao i svim građanima naše zemlje na iskazanoj solidarnosti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.