Saobraćajni policajac zaustavio suprugu i napisao joj kaznu
ilustracija

Pred zakonom svi isti

Saobraćajni policajac zaustavio suprugu i napisao joj kaznu

Saobraćajni policajac u Batmanu, na jugoistoku Turske, zaustavio je automobil kojim je upravljala njegova supruga, a potom joj je napisao kaznu od 108 turskih lira.

Policajac po imenu Ahmet Eroglu vršio je rutinsku kontrolu vozila u mjestu Baglarbasi, u Batmanu.

Tokom kontrole zaustavio je automobil, kojim je upravljala njegova supruga Kadriye Eroglu.

No, Eroglu je postupio krajnje profesionalno, bez obzira što je za volanom bila njegova supruga. Nakon pregleda dokumenata, ustanovio je da kod nje nisu bili uredni papiri vezano za LPG sistem, koji je ugrađen na automobil. Ni manje, ni više, Eroglu je supruzi napisao kaznu od 108 turskih lira

"Tokom kontrole primijetio sam da jedno od vozila koja smo zaustavili pripada mojoj supruzi. Nakon obavljenih kontrola primijetio sam da papiri nisu bili u redu, jer promjene na automobilu nisu bile istaknute u papirima u roku od 30 dana. Napisao sam kaznu", ispričao je za Anadoliju Eroglu, naglašavajući kako su svi građani pred zakonom isti. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.