Kako da pronađete izgubljeni telefon?
ilustracija

Kako da pronađete izgubljeni telefon?

Svakome se desilo, barem jednom u životu, da je negdje ostavio ili izgubio telefon i da ne može da ga nađe. Dešava se i da telefon neko ukrade ili slučajno nađe i zadrži. Dok traje potraga, postoji par savjeta koji će omogućiti da što prije pronađete svoj uređaj.

 

Većina korisnika kod nas koristi Android telefone koji su vezani za Gugl imejl nalog. „Gugl“ svojim korisnicima daje mogućnost da nađu svoj uređaj preko fajnd maj divajs (Find my device) opcije.

Sve što je potrebno je da u podešavanjima svoga telefona uključite opciju fajnd maj divajs i da zatim na adresi google.com/android/find testirate da li „Gugl“ nalazi vaš telefon putem bilo kog pretraživača.

Ako ste sve uradili kako treba, telefon možete da locirate preko Guglove mape i da čak, pratite njegovo kretanje, ako je, na primjer, ostao u nekom vozilu ili ga je neko slučajno ili namjerno pokupio.

Kada dođete do lokacije gdje je vaš telefon, ali i dalje ne vidite gdje je, onda možete da ga pustite da zvoni, pritiskom opcije plej saund (play sound) iz vašeg veb pretraživača. Telefon će zvoniti najglasnije, čak, i ako je na sajlent režimu.

Kao još jedan vid zaštite, „Gugl“ dozvoljava da odmah postavite i šifru na svoj telefon. Ova jedinstvena šifra koju sami odredite se postavlja u opciju sekjur divajs (secure device). Na taj način, osoba koja je uzela vaš uređaj, neće moći da ga otključa i ugasi ga.

Najlepša stvar je što možete više uređaja da vežete za svoj Gugl nalog, tako da bilo koji pametni uređaj, kao što je tablet, telefon ili laptop, možete pronaći na ovaj način.

Ovo provjereno radi i potpuno je besplatno.

Izvor:rts.rs

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.