Policajac ubijen na dužnosti; Nuhodžić: MUP će čuvati uspomenu na hrabrog kolegu
Sa mjesta ubistva, Foto:Facebook

Napadač i prilikom hapšenja potegao pištolj

Policajac ubijen na dužnosti; Nuhodžić: MUP će čuvati uspomenu na hrabrog kolegu

Granični policajac Milutin Leković (41) koji je ranjen juče oko 14 sati u Igalu na dužnosti podlegao je povredama u risanskoj bolnici.

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić kazao je da se Leković dokazao kao dobar policajac i čovjek.

Ministar je istakao da je dužnost policije da štiti granice, građane, njihovu imovinu i javni red i mir i da se izbori sa svim bezbjednosnim izazovima.

"Crnogorska policija obavljajući te zadatke pokazuje odlične rezultate i zavrjeđuje respekt društva. MUP će se s pijetetom sjećati Milutina Lekovića, čuvati uspomenu na odvažnog, hrabrog i plemenitog kolegu koji je izgubio život na dužnosti i pružiti svu pomoć njegovoj porodici", poručio je Nuhodžić.

EL25lcWXYAAht7w

Nuhodžić

Lekoviću je, kako se sumnja, hitac u glavu ispalio kosovski državljanin kojeg je sa kolegom, privodio u stanicu.Pištolj je potegao sa zadnjeg sjedišta službenog automobila, a potom pobjegao sa dvoje sunarodnika.

Izvor iz policije kazao je da je Lekovićev kolega iz patrole ispričao da su u tom mjestu primijetili tri osobe koje idu ka pograničnom pojasu.

“Zaustavili su ih, tražili dokumenta, ali oni su rekli da nemaju i da su sa Kosova. Nakon toga, pretresli su ih i naredili im da sjednu na zadnje sjedište kako bi ih odvezli u Centar bezbjednosti. Rekao je da je, kada su došli u centar Igala, jedan od muškaraca iz kese koju je imao sa sobom izvadio pištolj i pucao u glavu njegovom kolegi koji je bio za volanom”, kazao je taj izvor, prenose Vijesti.

Ranjeni Leković hitno je transportovan u bolnicu u Meljinama, odakle je nakon intervencije prebačen u bolnicu u Risnu, u kojoj je operisan.

Nešto prije 20 sati podlegao je povredama.

Napadači su hapšeni oko 17 sati u Sutorinskom polju dok su pokušavali pješke da pobjegnu preko granice sa Hrvatskom.

Kada ih je policija pronašla i opkolila, osumnjičeni za ubistvo policajca ponovo je potegao pištolj. Ranjen je u ruku u razmjeni vatre, a potom su sve troje uhapšeni.

Iz UP-a su naveli da je muškarac starosti oko 45 godina potegao pištolj i uperio ga u policijske službenike izgovarajući pritom prijeteće riječi.

"Tada je došlo do razmjene vatre u kojoj je napadač od strane policijskih službenika pogođen iz vatrenog oružja i onesposobljen, dok su druga dva lica, muškarac starosti oko 50 godina i ženska osoba starosti oko 70 godina takođe savladani", saopšteno je.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.