Šta se desi kada pokušate da fotokopirate 50 eura (VIDEO)
ilustracija

Šta se desi kada pokušate da fotokopirate 50 eura (VIDEO)

Youtuber poznat pod nadimkom "Caepa Cool", koga prati nešto više od 43 hiljade ljudi, napravio je eksperiment kako bi vidio šta će se dogoditi ako pokuša da fotokopira novac u običnoj fotokopir mašini.

Koristio je novčanicu od 50 eura, a rezultati su iznenadili i njega i njegove pratioce. Nakon prvog pokušaja kopiranja, fotokopija novčanice je po sebi imala bijele crte po cijeloj dužini. Onda je odlučio da proba da doda još jedan predmet za kopiranje kako bi vidio šta će da se desi.

U trećem pokušaju je prekrio dio novčanice bijelom trakom i konačno uspio da zavara uređaj i kopira novčanicu bez crta, ali bilo je očigledno da je dio novčanice prekriven, piše index.hr.

Ako ste se mislili da ćete se obogatiti fotokopirajući novčanice, moramo da vas razočaramo jer je i više nego očito da se radi o kopiji, a kako je sve to izgledalo, pogledajte u videu.

Ne predlažemo vam da se bavite fotokopiranjem novčanica, pogotovo jer je to krivično djelo.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.