Prijatelji životinja: Izgraditi parkove i groblja za kućne ljubimce
Foto: Ilustracija

Prijatelji životinja: Izgraditi parkove i groblja za kućne ljubimce

Nevladina organizacija Prijatelji životinja Podgorica pozdravlja Odluku o načinu držanja kućnih ljubimaca, koju je donio Glavni grad. Ipak, ukazuju na to da Glavni grad, kako su kazali, nije obezbijedio čak ni osnovne uslove za njenu primjenu.

Iz ove NVO smatraju da se problem ne rješava donošenjem bilo kog pravnog akta, ako za to, kako su kazali, nije obezbijeđena potrebna infrastruktura.

"Naši članovi su u prethodnih nekoliko dana obišli gotovo sve parkove i zelene površine na teritoriji Podgorice i uvjerili se u nedostatak kanti za smeće, a da ne govorimo o tome da na teritoriji grada ne postoji ni jedan park za kućne ljubimce", kazali su iz NVo Prijatelji životinja.

Kao primjer navode to što u Tološkoj šumi, jednom od najvećih parkova u Podgorici ne postoji ni jedna korpa za otpad, a kamoli da postoji korpa za pseći izmet.

"Dakle, hipotetički rečeno, ukoliko bi nečiji pas izvršio nuždu u Tološkoj šumi, vlasnik bi morao izmet da nosi makar kilometar daleko, do Bloka 5 i tamo ga baci u kontejner", precizirali su.

Iz te NVO pozivaju čelnike Glavog grada da u Plan budžeta za 2020. godinu uvrste izgradnju parkova za kućne ljubimce, izgradnju groblja za kućne ljubimce, za šta smo inicijativu podnijeli još početkom godine, kao i postavljanje korpi za pseči izmet, ali ne onih skupih, kao na Gorici, već da se nabavi što veći broj, po što povoljnijoj cijeni.

"Na taj način stvoriće se uslovi za sprovođenje Odluke koja je donešena", navodi se u saopštenju.

Prijatelji životinja ističu da su otvoreni za saradnju i bilo kakav vid pomoći po tom pitanju, i dodaju da će biti uporni sve dok te neophodne stvari ne budu realizovane.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.