Đukanović: DPS će pokazati snagu na izborima 2020.
Šukanović i Marković na konferenciji za novinare

Na konferenciji za novinare

Đukanović: DPS će pokazati snagu na izborima 2020.

Novi stari predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović na konferenciji za novinare je kazao da DPS ide dalje putem evropeizacije, emancipacije društva s osnovnim naumom da u doglednoj budućnosti stvori uslove za još bolji život građana.

On je istakao da će 2020. pokazati snagu DPS-a na izborima.

Podsjećajućida DPS vrši vlast u 17 od 24 opštine u Crnoj Gori. Đukanović je dodao da se danas na kongresu čulo da nema nikakvog trijumfalizma ni opuštanja.

"Pred nama su zadaci na daljem ekonomskom razvoju. Mi mislimo da je ekonomskim razvojem jedino moguće rješavati probleme", kazao je Đukanović, koji je juče na kongresu izabran za novog lidera DPS-a.

Ekonomski razvoj, kako je dodao, ne smije biti sezonski uzlet.

"Naš najvažniji zadatak je da održimo dobar tempo ekonomskog rasta. I bez obzira na ozbiljne poremećaje u našem regionu, nema kolebanja, naš kurs je evropeizacija Crne Gore", kazao je Đukanović, prenosi RTCG.

On je istakao da je danas jasno da članstvo u EU ne zavisi od bilo koje zemlje aspiranta već od sposobnosti EU.

"Naš cilj je kvalitet života građana primjeren razvijenoj Evropi", istakao je Đukanović.

Kongres je, kako je dodao, bio jasna demonstracija snage i jedinstva.

"Nijesmo slučajno ovdje organizovali kongres, željeli smo da pokažemo da je DPS jedinstvena, politički potentna partija. Mislim da je DPS pokazao da zna da upravlja komplikovanim procesima. Mislimo da je to najvažnije za povjerenje", kazao je predsjednik DPS-a.

"Mi smo zadovoljni onim što smo uradili iako kao zdravomisleća struktura uvijek znamo da se može bolje. Crna Gora mora da se razvija kao društvo znanja. Jako je važno da imamo konkurentno znanje, da bude stručno profilisano društvo. To je ključni preduslov daljeg dinamčnog društvenog razvoja Crne Gore", kazao je.

On je podsjetio da smo posljednjih sedmica bili u prilici da čitamo oko navodnog egzodusa mladih iz Crne Gore.

To je, kako je kazao, problem koji danas pogađa cijelu EU.

"No to nas ne zadovoljava, naš je cilj da mlade ljude zadržimo. Otvorićemo nova radna mjesta, da unapređujemo sistem da motivišemo investitore da dolaze, otvaraju preduzeća i da mladi ostaju. Političku volju imamo, jasnu viziju imamo da očuvamo ovaj tempo razvoja", kazao je Đukanović.

Upitan da prokomentariše koliko je u prethodne četiri godine bilo donacija DPS-u u od odbjeglog biznismena Duška Kneževića, Đukanović je kazao da DPS evidentira samo zakonite donacije.

"Donacija sa snimka nije registrovana i predmet je nadležnih organa. Za nju nijesam znao dok se nije pojavila u javnosti. Postoji šef računovodstva koji ima sve podatke”, rekao je Đukanović.

Na konstataciju da je Knežević objavio snimak predaje novca i kazao da je njemu namijenjen Đukanović je odgovorio da to što se neko bavi dopisivanjem i dosnimavanjem samo dopisuje optužnicu protiv sebe.

Đukanović je kazao i da su se sve briselske institucije nedvosmisleno založile za nastavak proširenja.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.