Junak sa Londonskog mosta: Rvao se sa naoružanim teroristom pa otišao u pab sa prijateljima (VIDEO)
Foto:Screenshot

Junak sa Londonskog mosta: Rvao se sa naoružanim teroristom pa otišao u pab sa prijateljima (VIDEO)

Tomas Grej (24) jedan je od nekoliko muškaraca koji su pokušavali da savladaju napadača na londonskom mostu. U ovom napadu su ubijene dvije osobe, a zločinac je identifikovan, Usman Kan.

Menadžer u turističkoj agenciji, objasnio je kako se našao u ovoj rizičnoj situaciji.

Vozio se automobilom sa kolegom, kada je vidio veliku gužvu na mostu i ljude koji panično trče na sve strane. Ugasio je auto i prišao mjestu napada. Tada je vidio nekoliko muškaraca kako pokušavaju da savladaju razjarenog napadača, koji je imao dva noža u svojim rukama.

"Prišao sam i počeo da se rvem sa napadačem. Uspio sam i pritisnuo sam mu zglob, kako bih mu istrgao jedan od dva noža koja je imao u svojim rukama. Uradio sam ono što bi uradio svaki stanovnik Londona, uprkos riziku. Pokušao sam da spasem živote građana", kaže ovaj Englez.

 


 

On je dodao i da je u jednom trenutku borbe čuo policajca kako mu govori da bježi, jer je napadač opasan bombom.

"Sakrio sam se iza školskog autobusa, a onda čuo rafale. To je bila policija koja je pucala na napadača, ne bi li ga savladala", kaže Tomas.

Tomas je na kraju rekao da je nakon ove rizične situacije otišao sa prijateljima u pab.

DOSIJE UBICE SA LONDONSKOG MOSTA

U 2012. godini, Kanu je presuđeno da treba da odsluži najmanje osam godina u zatvoru zbog niza počinjenih djela u okviru terorističke grupe, koja je bila inspirisana Al Kaidom koja je planirala da bombarduje Londonsku berzu.

Pušten je u decembru 2018. godine i tokom napada je nosio oznaku za praćenje.

Policija je saopštila da je njegov napad počeo u hodniku jedne zgrade, prije nego što je naletio na Londonski most. Tamo su ga savladali hrabri prolaznici koji su se borili sa Kanom prije nego što su ga ubili naoružani policajci.

Telegraf.rs

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.