Priznanje cg policiji na profesionalnom i efikasnom pristupu realizaciji zajedničkih međunarodnih aktivnosti

Lazović sa saradnicima u radnoj posjeti u Hagu

Priznanje cg policiji na profesionalnom i efikasnom pristupu realizaciji zajedničkih međunarodnih aktivnosti

Na poziv Međunarodnog krivičnog suda u Hagu (ICC) delegacija Uprave policije – Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, boravila je u radnoj posjeti ovom sudu. Delegaciju su činili pomoćnik direktora za Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije Zoran Lazović, načelnik Odsjeka za zaštitu svjedoka Saša Rakočević i njegov zamjenik Aleksandar Vučinić.

Tom prilikom održano je više radnih sastanaka sa visokim predstavnicima Međunarodnog krivičnog suda u Hagu (ICC), a crnogorska delegacija se sastala sa  direktorom Sektora za vanjske operacije Christian Mahr i šefom Službe za žrtve i svjedoke Nigel Verrill i njihovim saradnicima.

Razmatrana su sva otvorena pitanja na strategijskom i operativnom nivou koja su vezana za određene modalitete saradnje povodom konkretnih predmeta, saopšteno je iz Uprave policije.

Prilikom posjete, od strane visokih predstavnika ICC, iskazano je, kako se dodaje, priznanje na profesionalnom i efikasnom pristupu realizaciji zajedničkih međunarodnih aktivnosti koje su sprovođene u prethodnom periodu.

 

 

"Ovom prilikom je od strane delegacije Uprave policije iskazana spremnost za punu podršku i saradnju kada je riječ o zajedničkim međunarodnim aktivnostima koje su vezane za postupke koji se vode pred Međunarodnim krivičnim sudom u Hagu.", zaključuju iz UP.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.