Bijelo Polje: 150 eura od Opštine za novorođenčad, besplatne knjige za osnovce do 4. razreda
Opština Bijelo Polje, arhiva Kodexa

Nacrt budžeta za 2020.godinu

Bijelo Polje: 150 eura od Opštine za novorođenčad, besplatne knjige za osnovce do 4. razreda

Nacrt budžeta Opštine Bijelo Polje za 2020. godinu planiran je u iznosu od 15.450.000 eura upućen je danas na javnu raspravu, koja će trajati 15 dana, saopšteno je iz lokalne uprave.

U odnosu na prošlu godinu budžet je manji za 300.000 eura, ali će kroz domaćinski pristup i nastavkom uštede na svim nivoima izmijenjena struktura budžeta, koja predviđa povećanja za poljoprivredu, preduzetništvo, socijalna davanja, novorođenčad, studente, sport i kulturu.

Nacrtom budžeta u narednoj godini je predviđeno povećanje subvencija za poljoprivredu za 50 hiljada, što je 20 posto uvećanje. Takođe, povećane su i subvencije za rurarni razvoj sa 70.000 na 100.000 što je povećanje oko 40 posto, kao i transferi za socijalna davanja.

Novorođenčad će u 2020. godini dobijati od Opštine poklon od 150 eura umjesto dosadašnjih 100 eur, objavio je opštinski sajt.

Kada je u pitanju obrazovanje učenici osnovnih škola do 4 razreda dobiće besplatne knjige, a stipendije će dobiti studenti sa prosjekom iznad 9, kao i student deficitarnih zanimanja i sa nižim prosjekom, odnosno iznad 8 i studenti bez oba roditelja.

Za razvoj ženskog preduzetnistvo Opština će, kako je planirano, izdvojiti 20 hiljada, dok će se 100.000 eura izdvojiti za rješavanje stambenih pitanja socijalno ugroženog stanovništva.

Za asfaltiranje puteva lokalnim budžetom planirnao je 600.000 eura, kao i za nasipanje seoskih puteva 20% više od prethodne godine. Transferi za čistoću grada i uređenje zelenila Komunalnom preduzeću su uvećani za 20%.

Kapitalnim budžetom Opština predviđena su, kako je objavljeno, ulaganja od 3.67 miliona eura, kao i nastavak realizacije svih projekata na teritoriji Bijelog Polja u vrijednosti preko 60 miliona eura

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.