Direktoratu i opštinama stigla nova oprema za zaštitu i spašavanje od poplava
Foto: FORS Montenegro

Direktoratu i opštinama stigla nova oprema za zaštitu i spašavanje od poplava

Direktorat za vanredne situacije i opštinske službe iz Podgorice, Bara i Ulcinja dobile su novu opremu za zaštitu i spašavanje u slučaju poplava. Ukupna vrijednost opreme, koju čine gumeni i aluminijumski čamci, motori za čamce, spasilačka odijela, prsluci za spašavanje i ostala spasilačka opreme iznosi 77.880 eura.

Oprema koja je nabavljena u okviru projekta „Nepogode ne poznaju granice“, koji u Crnoj Gori sprovode FORS Montenegro i Direktorat za vanredne situacije MUP-a Crne Gore predstavljena je danas u podgorici.

Projekat finansira Evropska unija u okviru Programa prekogranične saradnje Crna Gora – Albanija, a u Crnoj Gori sufinansira Ministarstvo javne uprave.

Danas je počela i Konferencija na temu Smanjenje rizika od katastrofa i značaj prekogranične i regionalne saradnje, koja se organizuje u okviru istog projekta, a koja ima za cilj razmjenu iskustava, mišljenja, modela dobre prakse i naučenih lekcija kada je u pitanju smanjenje rizika od katastrofa, kao i doprinos informisanju stanovništva i posebnih ciljnih grupa o ovoj oblasti i značaju međunarodne saradnje.

1

Konferencija je okupila predstavnike institucija i službi koje se bave zaštitom i spašavanjem, organizacija civilnog društva, državne i lokalnih uprava, medija, projektnih partnera itd. iz Crne Gore i drugih zemalja.

"Projekat 'Nepogode ne poznaju granice', koji se sprovodi u Crnoj Gori i Albaniji, ima za cilj jačanje kapaciteta institucija i službi koje se bave zaštitom i spašavanjem za smanjenje rizika od katastrofa, sa akcentom na zaštitu od poplava, kao i informisanje stanovništva o rizicima od poplava", navodi se u saopštenju.

3

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.