Nikada se u istoriji Crne Gore nije više ulagalo u puteve kao danas(VIDEO)
Foto: Screenshot

Više opštinskih puteva prekategorisano u regionalne puteve

Nikada se u istoriji Crne Gore nije više ulagalo u puteve kao danas(VIDEO)

Vlada je na današnjoj sjednici donijela Odluku o kategorizaciji državnih puteva kojom je više opštinskih puteva prekategorisano u regionalne puteve.

U raspravi je konstatovano da smo svjedoci da je decenijama stanje putne infrastrukture u Crnoj Gori značajno zaostajalo ne samo za evropskim standardima nego i za zemljama regiona te da Vlada stoga ulaže napore i usmjerava značajna sredstva u izgradnju i rekonstrukciju ukupne saobraćajne infrastrukture.

"S tim u vezi je ukazano da su ove godine povećavana ulaganja u infrastrukturne projekte kroz najveći iznos Kapitalnog budžeta od obnove nezavisnosti – 320 miliona eura, da je u protekle dvije godine samo u magistralne i regionalne puteve uloženo više od 90 miliona eura, a da je ove godine za izgradnju, rekonstrukciju i održavanje magistralnih i regionalnih puteva, rješavanje uskih grla i sanaciju mostova, klizišta i kosina već je utrošeno 32,4 miliona eura", saopšteno je iz Vlade.

Uz ovogodišnjih planiranih više od 180 miliona za izgradnju autoputa koji će kvalitetno i trajno integrisati naš Sjever sa Centralnim regionom i Primorjem jasno je da se nikada u istoriji Crne Gore nije ulagalo u puteve kao što se to čini u proteklih nekoliko godina – rečeno je tokom rasprave.

Ukazano da novoizgrađeni ili rekonstruisani putevi kao i putevi koji biti izgrađeni u narednom periodu, poput pravaca Podvade – Petnjica, Vladimir – Ostros – Virpazar – Rijeka Crnojevića – Donji Ulići, Cetinje – Ivanova Korita, Međuvršje – Krstac, Međuvršje – Lovćen, Vrela – Njegovuđa i Cijevna Zatrijebačka – Dinoša i Kamenički Most – Virpazar, predstavljaju novu vrijednost kako za građane Crne Gore tako i za turiste te da poboljšanje dostupnosti svih područja naše zemlje predstavlja jedan od preduslova za viši kvalitet života građana kao temeljnu politiku Vlade.
 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.