Profesor pronašao način protiv prepisivanja na ispitu (FOTO)
Foto: Twitter

Profesor pronašao način protiv prepisivanja na ispitu (FOTO)

Prepisivanje u školama i na fakultetima je probleb u svim državama pa i u Indiji, ali domišljati profesor Satish doskočio je potencijalnim prevarantima tako što im je prije ispita iz ekonomije i hemije stavio kartonske kutije na glavu.

Samo, po njega to nije dobro završilo...

Kutije su sprijeda bile izrezane tako da studenti mogu da vide ispred sebe i da dišu, ali da bi gledali niže ili u stranu, morali bi osjetno da pomiču glavu, što izaziva pažnju zahvaljujući kutiji na glavi.

Naravno, čim su se fotografije ove metode pojavile na društvenim mrežama, krenule su rasprave koliko je tako nešto dobro ili nije, pa se profesor morao pravdati nadređenima.

"Vidio sam to kod kolege na jednom drugom fakultetu i odlučio sa da testiram ovu metodu. Studentima smo unaprijed rekli što ih čeka", pojasnio je profesor na fakultetu Bhagat.

Tu metodu federalne vlasti nisu pozdravile jer šalje poruku adaptacije prema onima koji su lošiji, odnosno, prevaranti. Jer, kako bi se oni spriječili, moraju da pate svi studenti i to ostavlja loš primjer.

"Dok ne završimo istragu biće obustavljen rad na fakultetu", saopštile su vlasti.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.