Punjena jaja, predjelo idealno za svaku proslavu ili praznik
Foto: Ilustracija

Punjena jaja, predjelo idealno za svaku proslavu ili praznik

Ovo predjelo se odlično uklapa bilo da je slava ili neka proslava.

Sastojci:

150 g mekog sira

8 jaja

50 g pšenice bjelice

80 g kisjelih krastavaca

100 g majoneza

200 g senfa

so

biber

peršunovo lišće

celer

zelena salata

Priprema:

Pšenicu skuvati u vodi i ostaviti da se ohladi, a zatim je procijediti i na platnenoj salveti malo prosušiti. Jaja tvrdo obariti, isjeći uzduž i izvaditi žumanca. Samljeti žumanca zajedno sa kisjelim krastavcima, kuvanom pšenicom i dodatkom peršunovog i celerovog lišća. Dodati senf i majonez, pa dobro promiješati i napuniti polutke jaja. Ovako punjena jaja servirati na ovalu obloženom zelenom salatom, dekorisati po želji i služiti.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.