Kad putujete avionom izbjegavajte jake parfeme i nakit
Ilustracija

Kad putujete avionom izbjegavajte jake parfeme i nakit

Da li će putovanje avionom biti udobno zavisi od više faktora, ali i od toga šta ste obukli i ponijeli sa sobom.

Stručnjaci savjetuju da izbjegavate nakit, jer ćete sporije proći sigurnosnu kontrolu, posebno ako se teško skida. Ne preporučuju se ni uske suknje, bluze, pantalone i neudoban grudnjak, jer loše utiču na cirkulaciju. Obucite ono u čemu će vam biti udobno. Izbjegavajte i oskudnu odjeću kako vam ne bi bilo hladno tokom leta, ali zaboravite i na glomazne jakne,prenose Novosti.

Ne pretjerujte ni sa jakim parfemima, jer oni kod osjetljivih osoba mogu da izazovu alergiju ili astmu. Dovoljan je dezodorans.

Kada je o obući riječ, nikako nemojte da ulazite u avion u štiklama. Mogu vam usporiti hod, dok japanke lako skliznu sa stopala. Najbolje bi bilo da obujete cipele na vezivanje ili patike.

Ali obavezno ponesite šal ili maramu. Ne zauzimaju mnogo prostora i mogu vam biti od koristi tokom leta.

 

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.