Cimet u kafi pomaže u topljenju suvišnih  kilograma
Foto: Ilustracija

Cimet u kafi pomaže u topljenju suvišnih kilograma

Kafa sadrži polifenole i druge spojeve koji mogu ubrzati vaš metabolizam, povećati nivo energije i pomoći vam da izgubite kilograme.

Iako su učinci minimalni (ne možete da očekujete da jedna ili dvije šoljice kafe mogu učiniti sve), ovaj napitak bogat je antioksidansima koji mogu da pomognu vašem tijelu da brže sagorijeva masnoće.

Jedan od čarobnih sastojaka koji se nalazi u kafi je kofein. Sigurno da previše kofeina može da dovede do velikog problema s živčanim sistemom i uzrokuje nesanicu, ali šoljica ili dvije kafe (po mogućnosti ujutro) mogu da ubrzaju metabolizam.

Ali ako svojoj kafi dodajete puno mlijeka ili šećera, vaš omiljeni napitak više nema željeni učinak.

Prema istraživanjima na Univerzitetu Michigan, aktivni spoj cinnamaldehid koji se nalazi u cimetu može pomoći u sagorijevanju masnoća. 

"Dodavanje cimeta pokrenulo je stanice u metaboličkom procesu. Toplina mu pomaže da efikasnije sagorijeva lipide u natečenim masnim stanicama. Rezultati su, kako su naveli istraživači, podržali prethodna istraživanja koja pokazuju da cinnamaldehid ima pozitivan učinak protiv pretilosti", piše Newsweek. 

Dodajte kašiku cimeta u svoj omiljeni napitak i ubrzajte metabolizam. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.