Nurković i Ghani, foto: MSP

Nurković u Abu Dabiju

"Postojeću saradnju produbiti u svim sektorima koji utiču na pospješivanje privrede CG"

Ministar saobraćaja i pomorstva Vlade Crne Gore Osman Nurković prisustvovao je na svečanom prijemu u kraljevskoj palati u Abu Dabiju kojeg je upriličio šeik Muhamed bih Zajed al Nahjan, krunski princ Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Tokom prijema,Nahjan i Nurković izrazili su zadovoljstvo već postojećim prijateljskim odnosima dvije države, ističući da postojeću saradnju treba produbiti ne samo u sektoru saobraćaja već i u ostalim sektorima koji utiču na pospješivanje privrede Crne Gore.

Podsjećamo da Nurković boravi u zvaničnoj posjeti Ujedinjenim Arapskim Emiratima tokom koje učestvuje na Svjetskom kongresu o putevima kojeg organizuje PIARC-a (Svjetsko udruženje puteva) te da se tokom prvog dana posjete bilateralno sastao s ministrom infrastrukturnog razvoja UAE Al Nuaimijem.

71774185480173179247280892764855767924736n

Nurković i Nahjan

Na marginama događaja, Nurković je razgovarao i s ministarkom održivosti i vještina Ujedinjenog kraljevstva, Nusrat Ghani, u čijem se portfelju nalaze pomorstvo i razvoj luka.

Ministarka je izrazila želju za unapređenjem saradnje između Ujedinjenog kraljevstva i Crne Gore u ovom sektoru, kao nastavak već ojačanih veza između dvije države ostvarenih nedavnim potpisivanjem Sporazuma o međunarodnom drumskom saobraćaju i Sporazuma koji se odnosi na vazdušni saobraćaj između Vlade Crne Gore i Vlade Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Takođe, Nurković je imao priliku da bilateralno razgovara i s ministrima Singapura, Malezije i Saudijske Arabije, kao i zamjenikom ministra saobraćaja Južne Koreje.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.