Irinej: Đukanović potiče iz jedne poštene i ugledne porodice,pozdravio me preko Amfilohija
Foto:MCP

Irinej: Đukanović potiče iz jedne poštene i ugledne porodice,pozdravio me preko Amfilohija

Patrijarh Irinej poručio je danas da je uvjeren da će predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povući priznanje "lažne države Kosovo, te da će se vratiti pravim vrijednostima".

Poglavar SPC opraštajući se od vjernika na Trpezi ljubavi organizovanoj nakon liturgije povodom obilježavanja 800 godina autokefalnosti SPC kazao da ga je Đukanović pozdravio preko mitropolita Amfilohija i da se mu je bilo žao što ne može da prisustvuje jer je spriječen.

“Đukanović potiče iz jedne poštene i ugledne porodice”, kazao je Irinej i posebno se osvrnuo na majku Đukanović da je vjernica, prenose Vijesti.

“Nadam se da iver ne pada daleko od klade i da će se on okrenuti pravim vrijednostima”, kazao je Irinej.

Patrijarh SPC je sinoć u manastiru Podlastva gdje ga je dočekalo hiljade vjernika da je dolazio na mnoga mjesta ali da "ovoliki i ovakav narod, ja nisam susreo."

"Ovaj skup večerašnji i sutrašnji najbolje govori šta je Crna Gora! Crna Gora je bila i ostala ono što je bila, hvala Bogu što je tako i to je sasvim normalno. Ovde je narod sačuvao svoju vjeru, sačuvao ono što je naslijedio od najsvetijih svojih predaka, i ne samo da je sačuvao, nego je tom vjerom i živio. I blagodareći toj vjeri ostao je narod blagodaran Bogu: čuva vjeru i čuva ono bogato kulturno pravoslavno-hrišćansko nasleđe.Neka ovo bude primjer ne samo za Crnu Goru, nego za sve srpske krajeve i za Srbiju, da se ugleda na ovaj događaj i ovaj narod koji diše Bogom i blagodaću Božijom.Neka Gospod blagoslovi ovu našu veliku istorijsku svetinju, koja je od početka igrala veliku ulogu, i danas tu ulogu ima. Molimo se Gospodu da je blagoslovi da nastavi sa tom ulogom u našem narodu, jer je to nešto što nam je danas najpotrebnije.", kazao je sinoć Irinej, prenio je sajt MItropolije.

7107708414283330139862801270424637230022656o

Foto:MCP

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.