Čip za psa, odgovornost za vlasnika
Ilustracija

Danas počinje identifikacija i registracija pasa

Čip za psa, odgovornost za vlasnika

Danas, 28. septembra, počinje identifikacija i registracija pasa, kao i vakcinacija protiv bjesnila.

Kako je saopštila Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, identifikacija i registracija će se sprovoditi na cijeloj teritoriji Crne Gore u registrovanim veterinarskim ambulantama.

"Sve veterinarske ambulante su preuzele čipove, pasoše i vakcine protiv bjesnila.Identifikaciji pasa podliježu svi psi koji nijesu identifikovani u skladu sa propisima, kao  i  novorođeni psi, najkasnije 90 dana od datuma rođenja, odnosno prilikom prve vakcinacije protiv virusnih bolesti ili napuštanja legla", saopšteno je iz Uprave.

Čipovanjem pasa stvoriće se uslovi za identifikovanje vlasnika pasa u svakom trenutku, utvrđivanje zdravstvenog statusa pasa, čime će se poboljšati i odgovornost držalaca životinja.

"Zvaničan početak ove aktivnosti značajne za odgovorno držanje pasa, unapređenje zaštite njihovog zdravlja i dobrobiti, kao i rješavanje niza izazova vezanih za populaciju pasa, počeće na Svjetski dan borbe protiv bjesnila koji se obilježava 28. septembra", saopšteno je.

Početak ove akcije biće obilježen u VA „Animavet“ (ulica Marka Radovića br 18, Iza Delta City), sa početkom u 10 časova.

 

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.