Jedanaestogodišnji dječak upao u otvoren šaht, polomio nos i zube, za njim skočio i đed
Sa mjesta nezgode

Podgorica

Jedanaestogodišnji dječak upao u otvoren šaht, polomio nos i zube, za njim skočio i đed

Jedanaestogodišnji A.V. u utorak veče upao je u otvoren šaht, dubok pet metara, na zelenoj površini od SC Morača ka hotelu Podgorica, i zadobio više povreda. Polomio je nos i zub, a kako bi ga spasio za njim je skočio i njegov djed koji ima povrede nogu.

Njih su iz šahte izvadili vatrogasci, a šaht je juče u ranim jutarnjim satima, po nalogu Komunalne inspekcije, zatvoren betonskim poklopcem.

Kako su iz Dana nezvanično saznali u Glavnom gradu, jer zvanično se niko nije oglasio niti želio da odgovara na pitanja, nijesu bili sigurni čija je šaht imovina. Tražen je katastar instalacija i ustanovljeno da se radi o šahti za odvod voda u krugu više objekata.

Najvjerovatnije je dakle, u pitanju šaht Vodovoda i kanalizacije ali ta infromacija nije potvrđena. Iz ovog preduzeća nijesu ništa na ovu temu htjeli da kažu. Nije se oglasio ni PG biro kome su poslata pitanja u vezi sa ovom temom.

Otac povrijeđenog dječaka Miladin Veljović demantuje navode koji su zvanično objavljeni odmah nakon nezgode da dva lica koja su upala u šaht nijesu povrijeđena.

“Moj sin je vatreni navijač Budućnosti i ne propušta nijednu utakmicu. Vraćali su se sa utakmice i kad su ovuda prolazili upao je u otvoren šaht. Taj prostor je i neosvijetljen tako da rupu nije mogao da vidi. Kad je djed vidio da ne može da ga izvuče, izvadio je telefon da pozove pomoć ali mu je aparat upao u šaht. Nakon toga je skočio u šaht da pomogne unuku”, kaže on.

Drugi njegov sin koji je bio sa njima pozvao je ljude koji su tuda prolazili, a onda su oni kontaktirali policiju i vatrogasce.

“Vrlo brzo su se pojavili i akcija spasavanja je počela. Šaht je dubok oko pet metara da su im merdevine bile kratke da ga izvuku. Dijete je preživjelo stres, slomilo nos i zub i od sinoć smo kod svih doktora. Sve moguće pretrage smo odradili i bili kod psihologa. Sreća je što su živi, a vidjećemo što će nadležne službe preduzeti”, kaže Miladin Veljović.

Veljović je juče pokušao da da stupi u kontakt sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem, ali nije uspio. Nezadovoljan je odnosom savjetnice koja je kontaktirala sa njim.

“Javila mi se njegova savjetnica i rekla da ne zna baš da li gradonačelnik ima vremena da razgovara sa mnom. Upoznati su da mi je dijete dugo liječeno od teške bolesti u Beogradu, ali ni na to se nije okrenuo. Znam da ne treba gradonačelnik da postavlja šahte, ali je dužan da kontroliše svoje službe koje treba da obezbijede bezbjedan prolaz građanima, pogotovo kod SC Morača gdje cirkuliše puno ljudi. Mogao je neko, ne daj bože, da strada”, kaže Veljović.

On objašnjava da njegovi dalji koraci zavise od reakcije gradonačelnika. Spreman je i da tuži Glavni grad.

“Čekam da vidim šta će Vuković preduzeti, a ako izostane njegova reakcija onda ću ja preduzeti određene korake. Ako je bio sinoć u Podgorici trebalo je da dođe u bolnicu da vidi dijete. Mog sina je posjetio Marko Bokan i donio mu novi dres jer je taj što je imao pocijepao pri padu. Bitan je osjećaj. Novac me ne zanima, samo želim da ukažem na propuste i da ljudima skrenem pažnju da se morjau čuvati”, ističe Miladin Veljović.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.