Podrška obrazovanju i dalje prioritet TIKE, saradnja se nastavlja
Sa sastanka, foto: Ministarstvo prosvjete

Sastanak Šehovića i novog koordinatora Agencije TIKA Muhameda Unala

Podrška obrazovanju i dalje prioritet TIKE, saradnja se nastavlja

Podrška obnovi infrastrukture i projektima razmjene nastavnog kadra i učenika, biće prioritet u daljoj saradnji TIKE i Ministarstva prosvjete, zaključeno je na današnjem sastanku ministra prosvjete dr Damira Šehovića i novog koordinatora Agencije Muhameda Unala.

Šehovič je kako se navodi u saopštenju Ministarstva prosvjete, podsjetio na projekte koji su realizovani u 2018. godini poput opremanja namještajem vaspitne jedinice JPU "Đina Vrbica" u Staroj Varoši, rekonstrukcije škole "29.novembar" u Dinoši, rekonstrukcije sale Gimnazije u Tuzima, te opremanje računarskom opremom i pametnim tablama  Gimnazije u Rožajama.

On je izrazio zadovoljstvo što je Ministarstvo participiralo u ovim projektima, istakavši da su oni od velikog značaja za obrazovni sistem.

2

Foto: Ministarstvo odbrane

Koordinator Unal je rekao da će TIKA nastaviti da podržava projekte iz oblasti obrazovanja, kako one koji se tiču obnove infrastrukture u saradnji sa Ministarstvom prosvjete, tako i one koji se tiču dodatne edukacije, razmjene iskustava, nastavnog kadra i učenika. On je pohvalio postignuća u oblasti srednjeg stručnog obrazovanja i istakao da bi bilo značajno da se na tu oblast stavi akcenat kada je dalja saradnja u pitanju.

Šehović je rekao da je dio crnogorskih škola već ostvarilo saradnju sa turskim školama, te da će Ministarstvo ohrabrivati takav pristup i dodatno pojačati aktivnosti kroz projekte sa agencijom TIKA.

"Sagovornici su se saglasili da je obrazovanje jedna od oblasti u kojoj se zajedničkim aktivnostima može doprinijeti njegovanju dobrih odnosa između dva naroda", saopšteno je.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.