Foto: Prijestonica Cetinje

Kašćelan sa princem Emanuelom

"Crna Gora i Prijestonica ponosni na svoju princezu Jelenu"

Crna Gora i njena Prijestonica ponosni su na dinastiju Petrovića kojaje dala nemjerljiv doprinos razvoju crnogorske države i njenoj prepoznatljivosti u svijetu, ocijenio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Kašćelan tokom susreta sa praunukom crnogorske princeze, a italijanske kraljice Jelene, Emanuelom Filbertom od Savoje.

"Posebni sentimenti vežu nas za našu princezu Jelenu, a italijansku kraljicu, koja je svojim humanitarnim radom i nesebičnošću, ljubavi prema staroj i novoj domovini, i narodu u obijje države, postala veća od sopstvenog života i djela, i voljena decenijama poslije smrti“, kazao je Kašćelan.

On je najavio da će Prijestonica Cetinje kroz kapitalni budžet za 2020. godinu planirati novac za kupovinu parcele za proširenje novog groblja, kako bi se u jednom njegovom dijelu napravila Aleja Petrovića i tu, kada se steknu uslovi, sahranili posmrtni ostaci potomaka dinastije Petrović Njegoš iz Italije, Francuske i Austrije.

Kašćelan je pozvao princa Emanuela da posjeti Njeguše, čuveno mjesto u kojem je rođen njegov čukunđed kralj Nikola i brojni crnogorski vladari, duhovni i svetovni, kao i mnogi
drugi znameniti junaci.

Emanuel se zahvalio Kašćelanu na prijemu, navodeći da se na Cetinju osjeća kao kod kuće, te da je Crna Gora lijepa kao iz priča njegovih roditelja.

Osim princa Emanuela, u delegaciji koju je primio Kašćelan bili su, među ostalima, mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo, vladika Boris, predsjednik Nacionalnog instituta
„Guardie di Onore di Panteon“ Ugo D'Atri i predsjednica Udruženja „Amici del Montenegro“ Maria Sata.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.