Pritvorenik pokušao da pobjegne čuvarima tokom pregleda u KCCG

Pritvorenik pokušao da pobjegne čuvarima tokom pregleda u KCCG

Pritvorenik M.V. pokušao je da pobjegne spuškim čuvarima koji su ga vodili na pregled u Klinički centar, ali su ga službenici Uprave za izvršenje krivičnih sankcija spriječili u tome.

Iz UIKS-a je saopšteno da je danas oko 11,30 časova pritvorenik M. V. koji je smješten u Istražni zatvor Podogorica, u pratnji službenika UIKS-a bio je odveden na ljekarski pregled u Klinički centar Crne Gore.

Tada je i pokušao da im pobjegne.

"Intervencijom službenika obezbjeđenja UIKS-a, kojom prilikom je došlo do upotrebe sredstava prinude ručnog spreja sa nadražujućim dejstvom i sredstava za vezivanje spriječeno je bjekstvo pritvorenog lica (ovom prilikom nije bilo upotrebe sredstava prinude-vatrenog oružja, a kako je preneseno od strane pojedinih medija)", saopštili su iz UIKS-a.

Objasnili su da je o navedenom događaju obaviještena je Uprava policije CB Podogirca i nadležno tužilaštvo radi eventualnog preduzimanja radnji i mjera iz njihove nadležnosti:

"A protiv ovog pritvorenika biće sproveden i disciplinski postupak radi utvrđivanja njegove eventualne disciplinske odgovornosti. Takođe, o navedenom događaju obaviješten je i sud koji je imenovanom licu odredio mjeru pritvora.  U konkretnom slučaju ispitaće se da li je u postupanju službenika obezbjeđenja bilo propusta u radu, kojom prilikom će starješina UIKS-a ocijeniti i da li je u konkretnom slučaju došlo do opravdane i pravilne upotrebe sredstava prinude od strane službenika obezbjeđenja prema pritvoreniku M. V.".

Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.