Sjeverna Makedonije kupuje prostorije u NATO-u
Foto: Ilustracija

Više od tri miliona eura

Sjeverna Makedonije kupuje prostorije u NATO-u

Vlada Sjeverne Makedonije odlučila je danas da kupi prostorije za Misiju pri NATO, u novom sjedištu Alijanse u Briselu, po cijeni od 3.116.000 eura.

Kako se navodi u saopštenju, Ministarstvo finansija je zaduženo da novac za kupovinu prostorija u sjedištu NATO obezbijedi rebalansom budžeta za ovu godinu, od čega 2.316.000 eura za jednokratno plaćanje, a 800.000 eura za adaptaciju i plaćanje na rate.

Istovremeno u budžetu za narednu, 2020, prema odluci Vlade Sjeverne Makedonije, treba da se obezbijedi 500.000 eura za doplaćivanje za adaptacije, 120.000 za režijske troškove Misije pri NATO u narednoj godini, uključujući i 7.000 eura za održavanje IT opeme.

Ministarstvo odbrane je na sjednici Vlade obevijestilo da je dostavilo nominaciju da Sjeverna Makedonija bude domaćin NATO konferencije o informacijama i komunikacijama u 2020, što je, kako se ističe, najveći događaj koji Alijansa održava naredne godine, prenosi Beta.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.