Uhapšeni osumnjčeni za podmetanje požara u Podgorici
Foto: Ilustracija

Uprava policije

Uhapšeni osumnjčeni za podmetanje požara u Podgorici

Službenci Uprave policije su na teritoriji Podgorice, preduzimajući aktivnosti u cilju rasvijetljavanja više teških krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija počinjenih u prethodnom peridou, rasvijetlili četiri slučaja podmetanja požara i tom prilikom lišili slobode dva osumnjičena lica kojima se na teret stavlja šest krivičnih djela.

Kak je saopšteno iz Uprave policije, zbog sumnje da su počinili šest krivičnih djela lišeni su slobode M.V. (21) i M.K. (21) iz Pogorice.

"M.K. je osumnjičen da je počinio dva KD i to uništenje i oštećenje tuđe stvari i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. M.V. se na teret stavljaju četiri krivična djela i to dva KD unišenje i oštećenje tuđe stvari i po jedno KD nedozvoljeno držanje oružja i ekplozivnih materija i KD izazivanje opšte opasnoti. Postupajući na osnovu naredbe sudije za istragu Višeg suda u Podgorici policija je izvršila pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste osumnjičena lica i tom prilikom  pronašla i oduzela vatreno oružje, municija i eksplozivne materije u ilegalnom posjedu", kazali su iz UP-a.

Kako se dalje navodi u saopštenju, sprovedenom kriminalističkom obradom policija je došla do sumnje da je M.V. 29. maja 2019. godine zapaljivom tešnošću polio ulazna vrata oštećenog V.L. i izazavao požar koji se raširio na unutrašnjost stana.

"On je na štetu člana porodice istog oštećenog lica kako se sumnja, 11. avgusta ove godine, podmetnuo požar na pmv koje je od djestva požara u potpunosti uništeno. Osim toga, sumnja se da je M.V. krajem juna na jednom parking prostoru u Podgorici podmetnuo i izazvao požar na pmv u vlasništvu S.S. kojom prilikom je vozilo u potpunosti uništeno.Daljom kriminalističkom obradom policijski službenci su došli do sumnje da su V.M. i M.K, 03. jula 2019. godine, po prethodnom dogovoru, podmetnuli požar na tmv vlasništvo B.D.", saopšteno je iz UP-a.

Službenici Uprave policije nastavljaju sa preduzimanjem intenzivnih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havarija.

Kako iz UP-a podsjećaju da je krivično djelo počinjeno aktiviranjem ručne bombe u dvorištu porodične kuće službenika UIKS-a M.S. intenzivnim radom policije rasvijetljeno u kratkom roku.

U prvih sedam mjeseci 2019. godine procenat rasvijetljenosti krivičnih djela iz oblasti požara, eksplozija i havaraija na području Podgorice iznosi 55% dok je taj procenat u istom peridou 2018. godine bio 19%.

 

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.