Nimanbegu: Neprijatno sam iznenađen najavljenom prijavom
Genci Nimanbegu

Nimanbegu: Neprijatno sam iznenađen najavljenom prijavom

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Genci Nimanbegu kaže da je neprijatno iznenađen informacijom da će Ministarstvo kulture podnijeti prijavu protiv organizatora skupa na Cijevni, tokom kojeg je isticana zastava Albanije, bez državne zastave Crne Gore.

Nimanbegu poručuje da su Albanci autohotni na teritoriji Crne Gore i da po Ustavu imaju pravo na isticanje svojih nacionalnih simbola.

Manifestaciju na Cijevni, na kojoj se okupljaju uglavnom žitelji Malesije, ali i značajan broj onih iz dijaspore, obilježilo je, osim nastupa kulturno-umjetničkih društava i vijorenje albanske zastave.

Kako je na tom skupu istaknut simbol susjedne države, bez državne zastave CG, Ministarstvo kulture najavilo je prijavu protiv organizatora. 

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i predlagač izmjena zakona o državnim simbolima, kaže da je neprijatno iznenađen tom informacijom, prenosi RTCG.

“Neprijatno sam iznenađen, Ministarstvo kulture i zaposleni u njemu, apsolutno moraju znati da mi kao narod u CG, Albanci, koji žive autohtoni na svojim područjima, da imamo naš nacionalni simbol da po Ustavu imamo pravo na slobodnu upotrebu, a sve drugo po mom mišljenju je samo iniciranje svađa sa našim narodom”, rekao je on.

Nimanbegu je rekao da će o najavljenoj prijavi, razgovarati sa predstavnicima ostalih albanskih partija.

“Da vidimo adekvatan način reagovanja", kazao je Nimanbegu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.