Na brodu kod Hvara preminuo turista, četvoro, među kojima i dvoje djece, hospitalizovano
ilustracija

Trovanje hranom

Na brodu kod Hvara preminuo turista, četvoro, među kojima i dvoje djece, hospitalizovano

Na brodu kod Hvara je preminuo strani državljanin.

Kako je izvijestila splitsko-dalmatinska policija, na brodu je pronađen mrtav muškarac.

Četiri osobe su zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezene u splitsku bolnicu, među njima i dvoje djece.

Prema nezvaničnim informacijama, sumnja se na trovanje hranom.

Dalmacija danas javlja da se radi o Italijanima. Muškarac je preminuo prije dolaska hitne, dok je dvoje djece u teškom stanju hitno prevezeno helikopterom na Odjeljenje pedijatrije splitske bolnice.

Helikopter se kasnije vratio po još dvije osobe koje su se osjećale loše te ih prebacio na odeljenje za zarazne bolesti splitske bolnice.

Danas oko 10:10 sati primljena je informacija da je kapetan najavio uplovljavanje u hvarsku luku broda na kojem je pronađen mrtav muškarac.

Četiri osobe su zbog lošeg zdravstvenog stanja prevezene na pružanje ljekarske pomoći u splitsku bolnicu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.