Smolović:  Bjelasica će u oktobru dobiti prve obrise budućeg ski centra
Smolović

Zadovoljan dinamikom radova

Smolović: Bjelasica će u oktobru dobiti prve obrise budućeg ski centra

Gradonačelnik Bijelog Polja Petar Smolović iskazao je zadovoljstvo dinamikom radova na izgradnji budućeg ski kompleksa "Cmiljača", odnosno valorizacije Bjelasice.

Radovi na izgradnji budućeg ski centra "Cmiljača" realizuju se planiranom dinamikom, a ovog ljeta se uveliko radi na izgradnji elektroenegetske i putne infrastrukture. 

Trenutno se izvode radovi na izgradnji elektroenergetske infrastrukture za potrebe napajanja budućih žičara u okviru ski kompleksa "Cmiljača", gdje se priprema prostor za postavljanje trafostanice 35/10 na lokaciji Majstorovina u Bijelom Polju. Pripremni radovi obuhvataju građevinske i zanatske poslove, u cilju izgradnje konstrukcije za buduću elektroenergetsku opremu. 

“Veoma sam zadovoljan dinamikom radova na ovom kapitalnom projektu. Pored radova na elektroenergetskoj infrastrukturi, radovi na izgradnji puta su u odmakloj fazi. Do sada je asvaltirano 5,5 km puta prema Bjelasici, a trenutno se izvode radovi na probijanju preostalih 10 km puta. Konstrukcija za žičaru je stigla i očekujem da će izvođač radova uskoro početi pripremne radove za postavljanje stubova, čije se montiranje očekuje početkom oktobra mjeseca, kada će Bjelasica dobiti prve obrise budućeg ski centra" rekao je predsjednik Opštine Bijelo Polje Petar Smolović.

Vrijednost ove investicije, koju će Vlada Crne Gore finansirati kroz kapitalni budžet, iznosi više od 23 miliona eura. 
 
 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.