Brat ubijenog Šarovića uhapšen zbog droge
ilustracija

Osuđen na 4 godine zatvora

Brat ubijenog Šarovića uhapšen zbog droge

Hercegnovska policija uhapsila je prije tri dana Vladislava Šarovića (33), koji je rođen u Trebinju, a koji je, prema saznanjima Dana, brat Stefana Šarovića, koji je u junu ubijen u Herceg Novom.

Šarović je uhapšen po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao Interpol Beograd.

On se potražuje radi odsluženja kazne zatvora u trajanju od četiri godine na koju je osuđen zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, koje je počinio na teritoriji Srbije, piše Dan.

Nakon hapšenja, on je sproveden u Viši sud u Podgorici, gdje mu je sudija za istragu odredio ekstradicioni pritvor.

Njegov brat Stefan ubijen je 6. juna, oko 15.20, kod vile “Akacija” u naselju Počukac u Đenovićima. Napadači su u njega ispalili šest projektila. Nekoliko dana kasnije, čelnici Uprave polici je saopštili su da ubistvo Šarovića nije naručeno, niti povezano s organizovanim kriminalnim grupama. Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković kazao je tada da su Nikola Ivović i Dušan Šiljo glavni osumnjičeni za ubistvo Šarovića, podsjeća list.

Šiljo je nedugo nakon toga uhapšen u Bosni i Hercegovini, nakon čega mu je određen ekstradicioni pritvor. Na saslušanju nakon hapšenja negirao je da je izvršio ovaj zločin, a potom odbio da odgovara na pitanja istražitelja.

U međuvremenu je sudsko vijeće odbilo žalbu njegovog advokata na određivanje pritvora. Sudu Bosni i Hercegovini odredio je Šilju pritvor do 18 dana. Tragajući za osumnjičenim mladićima, istražitelji su došli do sumnji da je i drugi osumnjičeni Nikola Ivović pobjegao u Foču, gdje je našao pomoć u skrivanju. Zbog toga su iz crnogorske policije kontaktirali sa kolegama iz Bosne i Hercegovine, koje su uključene u potragu za Ivovićem.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.